China ontwikkelt economische zone in Myanmar


China mag een economische zone ontwikkelen op een strategisch zeer belangrijke plek in Myanmar. Dat meldt de Nikkei Asian Review. De Kyaukpyu Economic Zone is een schiereiland in de Golf van Bengalen voor de kust van Myanmar, waar China een havencomplex zal gaan bouwen. Op deze manier zullen schepen niet langer de, door de Amerikaanse marine gecontroleerde, Straat van Malakka hoeven te doorkruisen. In 2025 moeten het industriële park en de haven zijn voltooid. Verwacht wordt dat de economische zone voor zo’n 100 duizend banen zal gaan zorgen. 

Lees meer via Nikkei Asian Review en NRC Q.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).