China vermindert afhankelijkheid steenkool


China zal voor minstens 3 jaar geen vergunningen meer verlenen voor nieuwe steenkoolmijnen. Daarnaast wil het land de afhankelijkheid van steenkool gaan afbouwen. China hoopt op deze manier de ernstige luchtvervuiling in het land enigszins te kunnen aanpakken. Volgens IPS is China momenteel voor bijna 65 procent van zijn energieconsumptie afhankelijk van steenkool, maar moet dit aandeel volgend jaar tot zo’n 63 procent zijn verminderd. De Chinese overheid staat onder enorme druk om de luchtvervuiling aan te pakken, nadat vorige maand nog scholen en bedrijven in onder meer Shanghai en Peking door de luchtvervuiling moesten worden gesloten.

Lees meer via IPS.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).