De Millenniumdoelen, wat waren dat ook alweer?

© millenniumdoelen

De Millenniumdoelen, wat waren dat ook alweer? In 2000 hebben de lidstaten van de Verenigde Naties afgesproken om voor 2015 vooruitgang te boeken op het gebied van armoede, onderwijs, gezondheid en milieu. In 8 concrete doelstellingen werd vastgelegd hoe dat moest gebeuren. Dankzij de millenniumdoelen zijn er in de afgelopen vijftien jaar meer dan een miljard mensen uit de extreme armoede geraakt. Volgens de Verenigde Naties gaat het om de meest succesvolle armoedebestrijdingscampagne in de geschiedenis.

Kijk hier voor een mooi overzicht van The Guardian over alle millenniumdoelen en wat er is behaald.

In 15 jaar is er veel vooruitgang geboekt, maar nog lang niet zijn alle problemen verholpen. Zo is er nog steeds veel armoede en kunnen nog niet alle kinderen ter wereld naar school. Volgens VN-secretaris-generaal Ban Ki-Moon moest er bij het opstellen van de nieuwe doelstellingen meer worden gedaan om economie, milieu en sociale aspecten in de duurzame ontwikkeling te integreren. In september hebben de VN-lidstaten de nieuwe doelen vastgesteld: de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Kijk hier voor een overzicht van de Duurzame Ontwikkelingsdoelen

Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).