04 Goed onderwijs


In 2030 moet iedereen toegang hebben tot onderwijs. Hoewel ruim 90 procent van de kinderen toegang heeft tot basisonderwijs, gaan er nog altijd 57 miljoen kinderen niet naar school. Daarnaast krijgen steeds meer meisjes in het basisonderwijs dezelfde kansen als jongens, maar is deze gelijkheid in weinig landen op alle niveaus van het onderwijs bereikt. In het vierde Duurzame Ontwikkelingsdoel is daarom opgenomen dat alle jongens en meisjes in de wereld in 2030 de basisschool en middelbare school moeten kunnen afmaken. Ook moeten alle mannen en vrouwen toegang krijgen tot betaalbaar beroeps-, technisch-, en hoger onderwijs. Deze maand geeft het Nieuws van de Vooruitgang inzicht in de 17 Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Lees er meer over via het dossier


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).