Franse restaurants moeten doggybag meegeven


Franse restaurants zijn sinds 1 januari bij wet verplicht hun klanten voor te stellen de etensresten voor thuis in te pakken. Volgens NRC wilden Franse restaurateurs hun klanten voorheen vaak geen doggybag meegeven, met name omdat zij vinden dat het eten vers moet zijn en ter plekke dient te worden genuttigd. De nieuwe wet moet de voedselverspilling in in de horeca inperken. Eerder werden Franse supermarkten al bij wet verplicht om restanten aan voedselbanken te doneren.

Lees meer via het NRC.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).