Goal 16: Promote just, peaceful and inclusive societies


Het zestiende Duurzame Ontwikkelingsdoel richt zich op het bereiken van vrede, veiligheid en rechtvaardigheid. Binnen de oude Milleniumdoelen was er nog nauwelijks aandacht voor deze thema’s. Inmiddels zijn de Verenigde Naties echter van mening dat er zonder deze drie waarden geen duurzame ontwikkeling mogelijk is. Door corruptie, diefstal en belastingontwijking gaat er jaarlijks 1,26 miljard dollar aan ontwikkelingsgelden, bedoeld voor hulp aan de armen, verloren. De komende jaren zullen corruptie en criminaliteit harder worden aangepakt en moeten gestolen voorwerpen vaker terugkeren bij de rechtmatige eigenaar.

Lees meer via de VN en OneWorld

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).