Grootste kolencentrale in Groot-Brittannië wil overstappen op biomassa


De grootste kolencentrale van het Verenigd Koninkrijk wil overstappen op energiewinning uit biomassa. Dat schrijft The Independent. Het Britse energiebedrijf Drax Power was een van de grootste vervuilers van het land, maar wil de kolen nu gaan vervangen door houtafval. Twee van de zes units van de energiecentrale zijn inmiddels aangepast voor de energieopwekking uit biomassa. Een derde unit volgt later dit jaar. Het plan wordt momenteel onderzocht door de Europese Commissie, die zal controleren of de stap niet tot oneerlijke concurrentie zal leiden. Groot-Brittannië maakte eerder al bekend haar kolencentrales in 2025 te willen sluiten.

Lees meer via The Independent.

Eerder schreven we:
Britten sluiten vervuilde kolencentrales

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).