Hoogste aantal elektrische auto’s geregistreerd in Noorwegen


 

In Noorwegen zijn vorig jaar het hoogste aantal elektrische auto’s ter wereld geregistreerd. Met 26 duizend geregistreerde elektrische auto’s blijft Noorwegen buurlanden Zweden en Duitsland ver voor. Volgens Deutsche Welle is ruim 17 procent van alle nieuw gekochte wagens een duurzaam model. Vorig jaar was dit nog 12,5 procent. De Noorse regering probeert de verkoop van elektrische auto’s te stimuleren door belastingvoordelen en gratis parkeerplaatsen voor duurzame automobilisten. In 2050 moeten alle auto’s in Noorwegen emissievrij zijn.

Lees meer via Deutsche Welle en Sprout.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).