Japanse premier wil officieel vrede sluiten met Rusland


De Japanse premier Shinzo Abe wil een ontmoeting met de Russische president Poetin om officieel vrede te kunnen sluiten tussen de beide landen. Dat schrijft The South China Morning Post. Japan en Rusland wisten na afloop van de Tweede Wereldoorlog geen akkoord te bereiken over bij welk land de vier eilanden ten noorden van het Japanse Hokkaido horen. Daardoor zijn beide landen, zeventig jaar na het einde van de oorlog, nog steeds geen vredesverdrag overeengekomen. Eerdere pogingen van Japan om toenadering te zoeken liepen tot dusver stuk. Volgens deskundigen zou premier Abe nu meer succes kunnen boeken, omdat Rusland hard op zoek is naar investeringen uit het buitenland.

Lees meer via The South China Morning Post.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).