Kwart van alle Nederlanders wil organen doneren


Het aantal mensen dat zich als orgaandonor laat registreren neemt toe. Dat meldt Het Parool. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek geeft inmiddels bijna een kwart van de Nederlanders toestemming voor het gebruik van organen na het overlijden. Naarmate mensen ouder worden, neemt de bereidheid om te doneren toe. Zo is in de leeftijdsgroep van 45 tot 65 jaar bijna de helft als orgaandonor geregistreerd. In de leeftijdsgroep na 65 jaar neemt de bereidheid juist weer af. Volgens de Nederlandse Transplantatie Stichting staan er momenteel ongeveer duizend mensen op de wachtlijst voor een orgaantransplantatie.

Lees meer via het Parool.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).