Lonneke van Genugten

© SublimeNews

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vandaag Lonneke van Genugten, hoofdredacteur van OneWorld Magazine, over de Duurzame Ontwikkelingsdoelen.

Column Lonneke van Genugten (One World) – 13 januari 2016 by Sublime Fm on Mixcloud

“Ik sta droog. Al vier maanden lang. Maar het bevalt goed. Ik houd ineens tijd over. Ik krijg complimenten als ik op de redactie kom. Ik ontdek nieuwe kanten van mezelf. Ik bespaar geld als water. En bakken vol echt water. Sinds september al 40.000 liter. Dat zijn 800 douchebeurten. Hoe ik dat heb gedaan? Ik volg een kledingdieet. Normaal ben ik een binge-buyer, iemand die in één klap groot inslaat. Dan ga ik de stad in en kom ik terug met tassen vol jurkjes (vooral veel jurkjes).

Maar nu sta ik dus al vier maanden droog. Ik heb niks meer gekocht. In het begin keken etalages mij verleidelijk aan. Ik liep een winkel binnen om even aan de stof te voelen. Of om in de spiegel te kijken hoe ik eruit zou kunnen zien in de kleuren van het seizoen. Maar dan ging ik braaf terug naar huis en ging ik in mijn kast op zoek naar onverwachte combinaties. Op safari in je eigen kledingkast, zeg maar. En ik werd lid van de kledingbibliotheek. . Ineens sta ik in glitterjurkjes en designer-jumpsuits. Niet muf en stoffig, maar juist jong en hip.

Wat helpt dat nou, zo’n kledingdieet? Reken even mee: het maken van één T-shirt kost 2700 liter water van katoenplant tot kast. Een spijkerbroek? 7000 liter water. Daar kun je 140 keer van douchen. Als je dat weet, dan wordt droogstaan een stuk draaglijker.”


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).