Meer stroom van windmolens


Het aantal huishoudens dat volledig op windenergie draait neemt toe. Vorig jaar konden er 473 duizend meer huishoudens van windenergie worden voorzien dan in 2014. Dat heeft de brancheorganisatie voor windenergie NWEA bekendgemaakt op basis van cijfers van WindStats. Eind 2015 draaiden 2,4 miljoen huishoudens op windenergie. De toename is veroorzaakt door een sterke groei in het aantal windmolens. Momenteel wordt er met de windmolens op land en op zee 3.379 megawatt opgewekt. In 2020 wil de Nederlandse overheid 6000 megawatt met windmolens op land opwekken. Hiermee zouden 4 miljoen huishoudens van stroom kunnen worden voorzien.

Lees meer via het NRC of NWEA.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).