Mexicaanse suikerbelasting effectief


De suikerbelasting op frisdranken, die Mexico 2 jaar geleden heeft ingevoerd, blijkt effectief. Uit een nieuw onderzoek blijkt dat Mexicanen in 2014 gemiddeld 6 procent minder suikerhoudende dranken hebben gedronken, wat neerkomt op jaarlijks 4 liter frisdrank minder. De suikerbelasting is onderdeel van een nationaal plan om obesitas tegen te gaan. Volgens Time kan nog niet worden geconstateerd dat de vermindering in de hoeveelheid gedronken frisdrank volledig op de suikerbelasting kan worden toegeschreven, maar kunnen ook gezondheidscampagnes een rol hebben gespeeld.

Lees meer via Time


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).