Mogelijke behandeling tegen Alzheimer


Het is wetenschappers gelukt om de ontwikkeling van Alzheimer bij muizen te stoppen. Dat meldt de BBC. De muizen kregen een medicijn toegediend, dat de productie van cellen, die worden geassocieerd met geheugenverlies, stopt. Momenteel hebben zo’n 47 miljoen mensen Alzheimer en met de toenemende vergrijzing wordt de ziekte als een van de grootste, huidige gezondheidsproblemen gezien. De wetenschappers hopen dankzij de succesvolle eerste resultaten een werkzaam medicijn te kunnen ontwikkelen.

Lees meer via de BBC en Oxford University Press.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).