“NASA-research kan luchtverkeer duurzamer en goedkoper maken”


De Amerikaanse luchtvaart zou meer dan 250 miljard dollar kunnen besparen, wanneer zij de duurzame technologieën van de NASA gaan toepassen. Dat stelt de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie in een persbericht. In de afgelopen zes jaar werkten onderzoekers van de NASA onder meer aan duurzame ontwerpen voor vleugels, straalmotoren en brandstof. Door van deze technologieën gebruik te maken, zou de luchtvaart haar brandstofverbruik kunnen halveren, de vervuiling met 75 procent kunnen verminderen en geluidsoverlast zelfs met tachtig procent kunnen terugdringen.

Lees meer via de NASA.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).