Nederlandse ouderen meer bereid tot mantelzorg


Nederlandse ouderen zijn steeds meer bereid om als mantelzorger zorg aan hun buren te verlenen. Dat schrijft Trouw. Volgens een onderzoek van ouderenbond Anbo is de stijging onder meer te verklaren doordat mensen, als gevolg van de bezuinigingen op de zorg, meer voor een ander zijn gaan doen. Uit een eerder onderzoek van het SCP bleek dat zo’n vier miljoen Nederlanders al als mantelzorger actief zijn, en nog eens drie miljoen mensen zorghulp in zijn sociale omgeving zouden willen verlenen.

Lees meer via Trouw.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).