Noord-Ierse premier wil meer verbinding in de samenleving


De nieuwe en tevens eerste vrouwelijke premier van Noord-Ierland, Arlene Foster, streeft naar meer sociale cohesie in haar land. Dat schrijft NRC. Foster maakte het geweld van de IRA tijdens de Troubles, de burgeroorlog tussen unionisten en republikeinen, van dichtbij mee. Nu moet ze gaan samenwerken met een ex-IRA-leider. Volgens Foster moet deze geschiedenis de blik op vooruitgang niet vertroebelen en is het mogelijk om de Ierse gemeenschap te verenigen.

Lees meer via NRC.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).