November – Italië trekt miljard uit voor cultuur in strijd tegen IS


De Italiaanse premier Matteo Renzi heeft aangekondigd voor elke euro die er aan veiligheid wordt uitgegeven, ook een euro in cultuur te investeren. Volgens De Morgen wil Italië op deze manier een antwoord bieden op de terreur van IS, die vaak tegen cultuur is gericht. In totaal trekt het land zo’n 940 miljoen euro uit voor veiligheid; een bedrag dat nu ook aan cultuur zal worden besteed. Het extra cultuurbudget zal onder meer worden gebruik voor een cultuurkaart voor alle 18-jarige Italianen en investeringen in buitenwijken van grote steden.

Lees meer via De Morgen.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).