Onderzeese tunnel moet Finland en Estland met elkaar verbinden


 

Estland en Finland onderzoeken de mogelijkheid om hun hoofdsteden met een ondergrondse treintunnel met elkaar te verbinden. Dat schrijft De Standaard. Met de treintunnel moet de reistijd tussen Helsinki en Tallinn van anderhalf uur naar dertig minuten worden teruggebracht. Nu zijn reizigers nog aangewezen op de veerdienst over de Baltische Zee. Wekelijks maken tienduizenden Esten voor hun werk de oversteek naar Finland. De aanleg van een onderzeese tunnel moet het economisch potentieel van de regio gaan versterken.

Lees meer via De Standaard en The Guardian.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).