Onora ontwikkelt 100 procent afbreekbare grafkist


De startup Onora heeft de eerste 100 procent afbreekbare uitvaartkist ter wereld geproduceerd. Dat meldt Sprout. Oprichter Marieke Havermans won al meerdere prijzen met het concept van de kist, gemaakt van bioplastic uit onder meer maïs. De kisten hebben aardekleuren en worden compleet geleverd met een matras en kussen van hennepvezels; het laken en kussensloop zijn van biologisch katoen. Onora werkt samen met een grote uitvaartonderneming en uitvaartverzekeraar Yarden.

Lees meer via Sprout en Onora.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).