Pinnen kan vanaf volgend jaar met qr-code


In de loop van dit jaar zullen betalingen met een qr-code kunnen worden gedaan. Dat meldt de NOS. Volgens de Betaalvereniging Nederland, ook de beheerder van iDeal, kan het betalen met qr-codes een uitkomst zijn voor ondernemers die geen pinautomaat hebben. Door gebruik te maken van qr-codes hoeven ze geen dure apparatuur aan te schaffen. Qr-codes zijn vierkante blokjes die door de camera van een telefoon kunnen worden gescand. Naar verwachting wordt het vanaf het begin van het tweede kwartaal van 2016 mogelijk om met de qr-codes te betalen.

Lees meer via de NOS.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).