Plattelandsgemeenten succesvol in afvalscheiding


Plattelandsgemeenten blijken zeer succesvol te zijn in afvalscheiding; zo’n zestig procent van het plastic afval wordt er gescheiden. In steden als Amsterdam en Rotterdam is dit slechts 1 a 2 procent. Dat meldt OneWorld. Iedere gemeente heeft momenteel zijn eigen afvalbeleid. Zo wordt er in sommige gemeenten plastic bij de bron gescheiden en doen andere gemeenten aan nascheiding. Volgens Ulphard Thoden van Velzen, onderzoeker aan de Wageningen Universiteit, zou betere informatievoorziening vooral in steden eraan kunnen bijdragen dat afvalscheiding efficiënter kan verlopen.

Lees meer via OneWorld.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).