Reststoffen Franse kaas als biobrandstof


In de Franse Alpen levert het proces om kaas te maken stroom aan zo’n 1500 huishoudens. Dat meldt DuurzaamBedrijfsleven. Producent Valbio verwerkt de melkwei, die na het maken van de kaas overblijft, in een speciale elektriciteitscentrale als biobrandstof. Per jaar kan er op deze manier zo’n 2,4 miljoen kilowattuur aan elektriciteit worden geproduceerd. De gegenereerde elektriciteit wordt vervolgens aan energieleverancier EDF verkocht.

Lees meer via DuurzaamBedrijfsleven.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).