The Guardian haalt twee miljoen op voor vluchtelingen


De Britse krant The Guardian heeft met een inzamelingsactie voor vluchtelingen binnen vijf weken twee miljoen pond weten op te halen. Met de inzameling wil The Guardian een statement maken tegen het vluchtelingenbeleid van de Britse premier David Cameron, die volgens de krant geen verantwoordelijkheid neemt voor de vluchtelingencrisis die zich in het land afspeelt. Volgens hoofdredacteur Katharine Viner toont de actie aan dat het Verenigd Koninkrijk ook een barmhartige en vrijgevige kant heeft. Het opgehaalde bedrag zal onder meer aan het Britse Rode Kruis en Artsen Zonder Grenzen worden gedoneerd.

Lees meer via artikel 1 en artikel 2 van The Guardian.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).