Uitspraak moet kunstexperts tegen gokkende verzamelaars beschermen


Een uitspraak van het Franse Hof van Beroep moet kunstexperts tegen gokkende verzamelaars gaan beschermen. Dat schrijft NRC Next. Nadat een vals schilderij ten onrechte aan de Duitse surrealist Max Ernst was toegeschreven, werd een Duitse kunsthistoricus verplicht tot het betalen van ruim drie ton schadevergoeding aan een gedupeerde verzamelaar. Het besluit van het Hof om dit vonnis te herroepen, betekent goed nieuws voor kunsthistorici. Afgelopen decennium stapten tal van vermogende verzamelaars naar de rechter om echtheidsuitspraken juridisch aan te vechten. In het najaar van 2015 werd in de Senaat van New York al een wetsvoorstel aangenomen die stichtingen en experts tegen gokkende verzamelaars moet beschermen.

Lees meer via NRC Next.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).