Wetenschappers ontwikkelen methode om met bloed alibi’s te controleren


Rotterdamse wetenschappers hebben een methode ontwikkeld, waardoor er uit een druppel bloed kan worden afgelezen op welk tijdstip een misdaad werd gepleegd. Dat schrijft de Volkskrant. De techniek moet gaan helpen om verdachte alibi’s te kunnen controleren. Door onder meer te kijken naar subtiele signaalstoffen, zoals het slaperigheidshormoon melatonine, kan ruw worden afgelezen of een misdaad ’s nachts of overdag is gepleegd. De testen met vers bloed gaven een successcore van 80 procent. De wetenschappers onderzoeken nog of het ook mogelijk is om de tijd te kunnen aflezen in bloed dat al langer ergens ligt.

Lees meer via de Volkskrant.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).