Absorberen water door bodem vertraagt stijging zeespiegel


De zeespiegel stijgt langzamer dan verwacht doordat de bodem van de continenten water absorbeert. Dat meldt IPS. Uit berekeningen van de NASA blijkt dat de continenten het afgelopen decennium 3,2 biljoen ton water hebben geabsorbeerd. De stijging van de zeespiegel vertraagt hierdoor met zo’n 20 procent. Het is voor het eerst dat duidelijk is geworden hoe de wateropslag op land de zeespiegel beïnvloedt.

Lees verder via IPS


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).