Canadees dorp stapt over op zonne-energie


Het Canadese dorp Colville Lake wil volledig onafhankelijk van fossiele brandstoffen worden. Voorheen was het dorp voor zijn energievoorziening afhankelijk van een dieselgenerator. Toen deze moest worden vervangen, besloot het stadsbestuur een netwerk van batterijen en zonnepanelen te installeren. Volgens The Huffington Post zijn er meerdere dorpen die gebruik maken van zonnepanelen, maar is Colville Lake het eerste dorp dat volledig onafhankelijk van het reguliere elektriciteitsnetwerk is. Het systeem zou daarom een voorbeeld kunnen zijn voor andere dorpen in het noorden van Canada, die nu nog vaak van vervuilende dieselgeneratoren afhankelijk zijn.

Lees meer via The Huffington Post


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).