Defensie vermindert gebruik fossiele brandstoffen


Defensie wil het gebruik van fossiele brandstoffen gaan afbouwen. In 2010 gaf het ministerie nog 86,8 miljoen euro uit aan brandstof voor onder meer training en inzet van eenheden. Volgens minister Jeanine Hennis zorgt de groeiende behoefte aan brandstof voor problemen tijdens operaties. In 2030 moet de afhankelijkheid van fossiele brandstof daarom met 20 procent zijn afgenomen. Tegen 2050 moet dit doorgroeien naar een vermindering van 70 procent. Bovendien moeten kampementen van het leger dan volledig energieneutraal zijn.

Lees meer via Nu.nl


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).