Economen in de leer bij ecologen


Economen zouden in de leer moeten bij ecologen. Dat schrijft NRC. Onder meer de Nederlandse economiehoogleraar Cars Hommes beargumenteert dat financiële systemen, net als ecosystemen en andere complexe netwerken, in één keer kunnen omslaan. Door het financiële stelsel beter te modelleren en te doorgronden, zouden systeemomslagen beter kunnen worden voorspeld. Zo zouden economen onder meer de onderlinge verbindingen tussen banken beter moeten bestuderen. Economen zouden zo het omslagpunt kunnen zien en een crisis beter leren voorspellen.

Lees meer via NRC


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).