Groene kas in de sneeuw functioneert op aardwarmte


Een groene kas in de Amerikaanse staat Nebraska gebruikt aardwarmte om citrusvruchten te verbouwen. Dat meldt NPR. Volgens eigenaar Russ Finch stelt zijn zogeheten Greenhouse in the Snow hem in staat om iedere tropische vrucht te verbouwen. De groene kas heeft een schuin dak dat volledig op het zuiden is gericht. Wanneer de zon onvoldoende warmte geeft, schakelt de kas op geothermische energie over. Hierdoor kan de temperatuur in de kas, ook wanneer het buiten sneeuwt, boven de 28 graden worden gehouden, zonder dat hiervoor fossiele brandstoffen noodzakelijk zijn.

Bekijk de video over de groene kas:

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Lees verder via NPR


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).