Herbestemming van straatmeubilair in steden


Steeds meer straatmeubilair in steden krijgt een nieuwe functie. Zo zijn twee oude telefooncellen in Berlijn omgevormd tot Teledisko, een mini-disco met jukeboxen waar bezoekers videoselfies kunnen maken. In New York zijn zo’n 10 duizend telefooncellen gebruikt voor het grootste, openbare wifinetwerk wereldwijd. Oude, in onbruik geraakte krantenbakken worden er nu als compostbak gebruikt, om de New Yorkers bewust te maken van de voordelen van het composteren in de stad. Volgens The Guardian zijn de projecten het resultaat van een golf van herbestemming in steden.

Lees meer via The Guardian

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).