Japan ontwikkelt grootste drijvende zonnecentrale ter wereld


Japan ontwikkelt op het Yamakura-stuwmeer de grootste, drijvende zonnecentrale ter wereld. Het Aziatische land wil tegen 2030 15 procent van zijn energie uit hernieuwbare bronnen halen. De centrale, die wordt gebouwd door elektronicabedrijf Kyocera, moet uit 51 duizend drijvende zonnepanelen gaan bestaan en uiteindelijk een capaciteit 13,7 megawatt hebben. Volgens IPS is het concept van een drijvend zonnepark interessant, omdat het ruimte bespaart en de panelen door het water worden gekoeld. Over twee jaar moet de zonnecentrale operationeel zijn.

Lees meer via IPS


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).