Symphony kan golfbewegingen in energie omzetten


Het Nederlandse bedrijf Teamwork Technology heeft een apparaat ontwikkeld dat golfbewegingen in energie kan omzetten. Dat schrijft Trouw. De zogeheten Symphony is een huls die op een andere kleine huls heen en weer kan bewegen. Door drukverschillen in de golven kan energie worden opgewekt. Volgens de ontwikkelaar is de ongeveer tien meter hoge Symphony, niet alleen vijf keer kleiner, maar ook goedkoper en efficiënter dan de systemen waarmee nu nog golfenergie wordt gegenereerd. Bovendien heeft het apparaat geen grote golven nodig, maar kan er al bij kleine en middelgrote golven veel energie worden opgewekt.

Lees meer via Trouw

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).