Westland voert test uit met elektriciteit uit diepe aardwarmte


In het Westland is een project gestart waarbij op vier kilometer diepte naar aardwarmte wordt geboord. Dat meldt DuurzaamBedrijfsleven. Bij geothermieprojecten in Nederland wordt nu nog op drie kilometer diepte gewerkt, waar water met een temperatuur van 85 graden Celsius is te winnen. Het nieuwe project moet uitwijzen of boren naar aardwarmte op vier kilometer diepte, waar het water zo’n 150 graden Celsius is, kansen biedt voor het opwekken van duurzame energie. Het is voor het eerst in Nederland dat er op deze diepte naar aardwarmte wordt geboord. De initiatiefnemers verwachten vanaf 2017 ondernemers in het Westland van duurzame energie te kunnen voorzien.

Lees meer via DuurzaamBedrijfsleven


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).