Woorden schrijven met oogpupillen


Een nieuwe techniek maakt het mogelijk om woorden te formuleren door de grootte van de oogpupil te meten. Volgens de onderzoekers van de Universiteit Utrecht en de Universiteit van Aix-Marseille zou de techniek kunnen helpen om de communicatie met volledig verlamde mensen te verbeteren. Om een woord te kunnen vormen, vestigen de gebruikers hun aandacht op de gewenste letter, zonder dat hier een oogbeweging voor nodig is. De grote van de pupil past zich aan de achtergrond waartegen de gekozen letter is geplaatst aan. Bij een lichte achtergrond wordt de pupil iets kleiner, bij een donkere achtergrond juist iets groter. Door deze verandering in grootte te meten, kan worden achterhaald aan welke letter de gebruiker denkt.

Lees meer via de Universiteit Utrecht en bekijk hier een video:

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.

 

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).