De emoties van de bonobo-aap


De bonobo-aap reageert sneller op positieve dan negatieve emoties. Dat schrijft NRC op basis van resultaten van onderzoekster Mariska Kret. De apen reageren sneller op foto’s van seksende, vlooiende of gapende soortgenoten dan op foto’s van dreigende bonobo’s. Het gedrag van de bonobo’s is interessant omdat de apen samen met chimpansees de naaste verwanten zijn van de mens. Mensen en chimpansees hebben juist meer aandacht voor negatieve emoties van anderen.

Lees meer via NRC.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).