Kakkerlak inspireert reddingsrobots

© Biomimicrycockroach

Onderzoekers van de Universiteit van Berkeley maakten een robot naar het voorbeeld van de kakkerlak. Dat is te lezen op de website van de universiteit. Net als kakkerlakken kan de robot zichzelf veel kleiner maken door zijn pootjes helemaal naar buiten te spreiden. Ook in die positie blijft de robot razendsnel bewegen, terwijl een schild hem beschermt tegen druk van buitenaf. Deze eigenschappen kunnen goed van pas komen bij onderzoek in het puin na een aardbeving. Deze maand biedt het Nieuws van de Vooruitgang inzicht in biomimicry. Lees meer over de door natuur geïnspireerde wetenschap.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).