Naar mieren gemodelleerde minirobots vormen krachtige teams


Zes minirobots van samen 100 gram kunnen een auto van 2 ton voorttrekken als ze samenwerken op dezelfde manier als mieren dit doen. Deze prestatie is vergelijkbaar met 6 mensen die een gewicht van de Eiffeltoren én 3 vrijheidsbeelden verplaatsen. Wetenschappers van Stanford University ontdekten dat de kracht van het mierencollectief het grootst is wanneer elke mier gelijktijdig 3 van zijn 6 poten gebruikt, aldus de New York Times. Deze maand biedt het Nieuws van de Vooruitgang inzicht in biomimicry. Lees meer over deze door de natuur geïnspireerde wetenschap.

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).