Palmbomen inspireren ingenieurs bij bouw windmolen


Amerikaanse ingenieurs hebben zich voor de ontwikkeling van een nieuw type windmolen, door palmbomen laten inspireren. Dat schrijft De Morgen. Palmbomen kunnen zware stormen trotseren, doordat ze bij rukwinden met de wind meebuigen. Om windmolens ook energie te laten opwekken bij hoge windsnelheden, zijn de wieken licht en flexibel gemaakt. De molens zullen in zee worden geplaatst en zijn dankzij de buigzame wieken bestand tegen grote stormen. Volgens de onderzoekers hebben de palmboomwindmolens een vermogen van 50 megawatt. Dat is veel meer dan de huidige windmolens, die een gemiddeld een vermogen van zo’n 2 megawatt hebben.

Lees meer via De Morgen en FastCoexist

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).