Spinnenweb zo sterk als staal

© Biomimicryspider

Steden van de toekomst zouden wel eens geïnspireerd kunnen zijn door het dierenrijk, zo schrijft The Guardian. De krant sprak met een bio-ingenieur, verbonden aan de universiteit van Cambridge, die uitlegt hoe bouwkundigen en architecten kunnen leren van bijvoorbeeld de kracht van een eierschaal of de draden in een spinnenweb. Die laatsten zijn- in verhouding- sterker dan staal. Deze maand biedt het Nieuws van de Vooruitgang inzicht in biomimicry. Lees meer over deze door de natuur geïnspireerde wetenschap.

 

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).