Vleermuisvleugels laten drones zuiniger vliegen

© Biomimicrybat

Drones met vleugels, die zijn geïnspireerd op de vleugels van vleermuizen, zouden langer en zuiniger kunnen vliegen. Dat schrijft de website CS Monitor. Net als bij vleermuizen kan het kleine vliegtuig de vorm van haar vleugels op de luchtdruk aanpassen. Hierdoor ervaren de drones minder weerstand en kunnen ze zuiniger vliegen dan bestaande modellen. Deze maand biedt het Nieuws van de Vooruitgang meer inzicht in biomimicry.

Lees meer via CS Monitor en EpsRC

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).