Ralph Keuning

© SublimeNews

Iedere werkdag om 09.30 uur geven de columnisten van Sublime FM hun kijk op het wereldnieuws, economie, veiligheid of duurzame ontwikkelingen. Vandaag Ralph Keuning, directeur van museum De Fundatie. Tijdens deze themamaand gaat Ralph iedere woensdagochtend in op ‘De toekomst van Nederlandse Musea’.

De Nederlandse musea hebben nog nooit zo goed gedraaid als nu. We hebben nog nooit zoveel publiek ontvangen en het programma wat de musea brengen is nog nooit zo veelzijdig geweest. De musea zijn verzekerd van een hele grote toestroom publiek; de zilveren golf duurt nog minstens vijfentwintig jaar als we Paul Schnabel mogen geloven, en we zijn hip. Zelfs De Wereld Draait Door vierde het tienjarig bestaan met een pop-up museum en doet dat dit jaar nog eens dunnetjes over. Er is eigenlijk geen vuiltje aan de lucht als het om de musea gaat.

Dus het een merkwaardige neiging, en dat is niet alleen bij de musea zo maar geldt voor heel veel sectoren, om toch op gezette tijden na te denken over z’n toekomst en z’n nut. Als het om de museumwereld in Nederland gaat, maak ik me geen zorgen. Er is geen enkele reden voor Calimero-gedrag, voor campagnes als Ons Echte Goud, waarbij kunstobjecten worden opgeblazen tot gigantische grootte. Wij zijn sterk en ik maak me geen enkele zorgen over onze toekomst.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).