Jeroen van der Most

© SublimeNews

Deze week schrijft kunstenaar en specialist kunst- en technologie crossovers Jeroen van der Most een aantal columns over de inzet van technologie door musea. Jeroen maakte aan de hand van computer analyses schilderijen gebaseerd op van onder andere van Gogh en Rembrandt.

“Apps van musea zijn als websites uit de tijd dat je met een piepende en krakende modem stapvoets de digitale snelweg opging. Zoals op de sites van toen is de informatie-uitwisseling vooral 1-wegs. Bekijk op je mobiel de collectie. Luister een tour af. Of hou je mobiel tegen een access point naast een schilderij en krijg info over het werk. Soms gaat men iets verder. De uitwisseling wordt 2-wegs. Communiceer met een app. Deel je mening of een persoonlijk museum tour met je social volgers. Of klets met het museumpersoneel.  In veel sectoren is de volgende fase al gestart. Je ontwerpt met een app je eigen sneaker. Je past de muziek tijdens een concert naar eigen inzicht aan. Of maakt samen met een computersysteem thuis met een app kunst. De museum wereld is huiverig, maar de toekomst is duidelijk. In het Van Gogh museum van de toekomst maak je samen met een virtuele Vincent kunst.”


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).