80 procent minder methaanvorming op circulaire boerderij


Landbouwbedrijven die zich omvormen tot een circulaire boerderij kunnen zo de methaanvorming met 80 procent terugdringen. Dat meldt DuurzaamBedrijfsleven. Een boerderij in het Gelderse Uddel gebruikt sinds twee jaar de mest en warmte van de kalveren voor het telen van eendenkroos, dat als voedsel voor de dieren worden gebruikt. Dankzij deze toepassingen weet de circulaire boerderij, naast methaanvorming, ook de uitstoot van CO2 en ammoniak fors omlaag te brengen.

Lees meer via DuurzaamBedrijfsleven

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).