Amerikaanse agenten krijgen training tegen racisme


Agenten uit de Amerikaanse stad Ferguson krijgen speciale trainingen om racisme en vooroordelen tegen te gaan. Dat meldt de Volkskrant. Het ministerie van Justitie en de stad hebben afspraken gemaakt over hervormingen van het omstreden korps. De agenten kwamen regelmatig in het nieuws wegens buitensporig geweld tegen Afro-Amerikanen. De trainingen zijn bedoeld om de agenten bewust te maken van hun vooroordelen, en om te voorkomen dat discriminatie een rol speelt bij het staande houden of oppakken van verdachte personen.

Lees meer via de Volkskrant


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).