Amerikaanse wetenschappers weten hartweefsel te creëren


Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd om uit huidcellen hartweefsel te creëren. Dat schrijft The Daily Beast. Een heel hart laten groeien vanuit de cellen is nog niet haalbaar. Maar de ontwikkelingen zijn volgens de onderzoekers veelbelovend. Met hartweefsel uit huidcellen, zouden harttransplantaties met een donorhart niet meer nodig zijn. Ook in Canada is hetzelfde soort onderzoek vergevorderd.

Lees meer via The Daily Beast


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).