Frans Hals museum krijgt beurs om schilderijen op echtheid te controleren

© Inzicht Frans Hals

Het Frans Hals museum gaat onderzoek doen naar nieuwe technieken om de echtheid van schilderijen aan te kunnen tonen. Het museum heeft hiervoor een overheidssubsidie ontvangen. Met technische onderzoeksmethoden, zoals röntgenscans en infrarood reflectografie, zal worden onderzocht of er nieuwe criteria kunnen worden opgesteld om de oorsprong van schilderijen te achterhalen. Deze maand biedt het Nieuws van de Vooruitgang inzicht in de toekomst van Nederlandse musea.

 


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).