Italiaanse grootmeesters in Rijksmuseum Twenthe

© InzichtRijksmuseumTwenthe

Het Rijksmuseum Twenthe gaat werk van Italiaanse grootmeesters exposeren. Dat meldt Trouw. Drie jaar geleden leek het museum nog ten dode opgeschreven, door samenwerkingen aan te gaan met andere musea weet het Rijksmuseum Twenthe inmiddels tentoonstellingen van hoge kwaliteit naar de regio te halen. Zo zullen er volgend jaar onder andere werken van Rafael, Bellini en Campi te zien zijn. Het is de eerste keer dat in Nederland zo’n uitgebreid overzicht uit het hart van de Italiaanse renaissance wordt geëxposeerd; de stukken worden zelden of nooit uitgeleend. Deze maand biedt het Nieuws van de Vooruitgang meer inzicht in de toekomst van Nederlandse musea.

 

Lees meer via Trouw


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).