Kunstenaar maakt replica’s van Ötzi op basis van CT-scans en 3D prints


Met behulp van CT-scans en een 3D printer zijn drie replica’s van Ötzi de ijsman gereconstrueerd. Dat schrijft NBC News. De 5 duizend jaar oude, goed geconserveerde ijsmummie werd in 1991 gevonden in de Oostenrijkse Ötztaler Alpen. Op basis van CT-scans konden drie kopieën van vloeibare hars worden geprint, die de Amerikaanse kunstenaar Gary Staab vervolgens bewerkte. Eén replica zal deel gaan uitmaken van een reizende tentoonstelling in musea in Noord-Amerika, de andere twee Ötzi’s worden ingezet als studieobject in het Cold Spring Harbor DNA Learning Center in New York.

Deze maand biedt het Nieuws van de Vooruitgang meer inzicht in de toekomst van Nederlandse musea.

Lees meer via NBC News

Deze content wordt niet getoond door je cookie voorkeuren. Accepteer cookies om deze content te zien.


Cookies | Privacy policy | De muziek van de vooruitgang luister je op Sublime

Deze website maakt gebruik van cookies om je een zo goed mogelijke gebruikerservaring te geven. Ga hiermee akkoord door op accepteren te clicken. Je kunt ze ook afwijzen. Dan blijft de site gewoon werken (maar mogelijk niet optimaal).